Kesten gel forte sa alantoinom, 70 ml


SA POJAČANIM SADRŽAJEM EKSTRAKTA DIVLJEG KESTENA

SASTAV: Ekstrakt divljeg kestena, ekstrakt kamilice, mentol, kamfor, pantenol, alantoin, ...

Ekstrakt divljeg kestena smiruje upalne procese, povećava čvrstinu krvnih sudova, pojačava otpor venskih kapilara i smanjuje propustljivost za tečnost. Upotrebom preparata sa ekstraktom divljeg kestena smanjuje se osećaj težine u nogama, grčevi, oticanje.

Ekstrakt kamilice ima protivupalno dejstvo i veoma efikasno umiruje zapaljenja kože i sluzokože. Koža lica dobija ujednačen ten i zdravu boju.

Mentol sprečava rast i razvoj mikroorganizama pa se veoma često koristi u preparatima za lečenje bolesti grla i nosa. Za olakšavanje bolova u mišićima i zglobovima mentol se primenjuje u obliku gela koji se utrljava na bolno mesto. Ima svojstvo isparavanja sa površine, utiče na receptore za osećaj temperature pa na koži daje osećaj hlađenja. Time se ublažavaju simptomi kao što su otok, bol i pregrejanost upaljenog mesta.

Kamfor sprečava rast mikroorganizama, smiruje upale mišića, bolove pri zapaljenju nerava i reumatske bolove. Koža ga odlično upija. Pomaže telu da se kroz kožu oslobodi suvišne toplote, čime hladi i olakšava bol.

Pantenol lako prodire u strukturu kože, gde vezuje i zadržava vodu, čime koži daje vlažnost, mekoću i vraća joj elastičnost. Pored toga, pantenol ublažava upalne procese i stimuliše nastajanje novih ćelija kože.

Alantoin stimuliše razmenu materija u potkožnom tkivu, podstiče regeneraciju ćelija, efikasan je u uklanjanju izumrlih ćelija na površini kože, deluje protiv iritacije kože, ublažava već postojeće i sprečava pojavu novih oštećenja kože. Alantoin ubrzava rast novog tkiva, regeneriše i ima zaštitni efekat na kožu.

NAMENA:

• Pojačanim sadržajem ekstraktom divljeg kestena efikasnije se ublažavaju siptomi proširenih vena i kapilara, olakšava tegobe umornih i otečenih nogu
• Poboljšava cirkulaciju krvi u nogama i pomaže stvaranju novih ćelija i obnavljanju tkiva
• Smanjuje propustljivost krvnih sudova i pojačava njihovu elastičnost i otpornost čime se smanjuje pojava otoka , bola i grčeva u nogama
• Gel nanositi 2 - 3 puta dnevno u tankom sloju na obolelo mesto, bez utrljavanja

Kesten gel forte sa alantoinom, 70 ml

Copyright 2022 © - EPOCH - Designed by Smart Lab