Ricinus ulje, 50 ml


Ricinus ulje je prirodan proizvod, dobija se ceđenjem semena biljke Ricinus communis, koja je česta ukrasna biljka vrtova, veliki crveni listovi i žuto crveni plodovi dopadljivi su ukras u uređenju vrtova i parkova.

Ulje je gusto, zlatne boje. Vekovima je poznato širom sveta po svojim protivupalnim i antibakterijskim svojstvima, nekada je najviše korišćeno zbog svog jakog laksativnog efekta (leči zatvor i omekšava stolicu). No, nemojte ga koristiti u tu namenu bez stručnog nadzora i saveta.

Ono sadrži retku masnu kiselinu, ricinoleična kiselina (85-92%), koja se može naći samo u ovom ulju i u pojedinim vrstama pečuraka. Kiselina deluju na gljivice, plesni, viruse, parazite i bakterije. Ulje sadrži i Vitamin E koji je antioksidans - štiti ćelije kože od nepovoljnih uticaja spoljašnje sredine, omogućava bolje snabdevanje i iskorišćenje kiseonika u tkivu kože, čime podstiče mikrocirkulaciju, metabolizam i ishranu kože.

Ulje daje odlične rezultate pri primeni u kozmetičkim preparatima. Izuzetno je korisno kao sredstvo za usporavanje starenja kože i nastanka bora, jer podstiče proizvodnju kolagena i elastina. Kožu čini glatkijom i mlađom, hidrira je i čisti, uklanja prištiće i mitesere.

Ricinusovo ulje je tečno zlato za kosu, a koristi se još od vremena starih Egipćana. Zbog velike moći prodiranja, ulje ne samo da oblaže dlaku već i prodite u nju, te na taj način prenosi brojne minerale i hranjive materije čime se obezbjeđuje dugotrajna hidratacija i ishrana kose i vlasišta.

Ovo ulje ne samo da kosi daje zdrav izgled i poboljšava njenu teksturu, već ubrzava i rast kose, čak i na mestima na kojima kosa ranije nije rasla. Redovnom upotrebom, ricinusovo ulje može popraviti i oštećenja kose izazvana hemijskim putem (oštećenja nastala usljed korištenja jakih farbi i slično).

Prilikom upotrebe može se dodati u regenerator ili pomešati sa bademovim uljem, potom umasirati u vlasište kose i ostaviti preko noći da ga koža upije.

Podstiče rast trepavica i obrva, rast noktiju i uklanja perut, a koristi se i kao ulje za čišćenje šminke, zbog osobine da dobro rastvara druge masnoće.

U kremama ili mleku za telo daje koži glatkoću i vlažnost. Koristi se i u balzamima za usne i kožu. Obavezan je pri izradi transparentnih sapuna.

Ulje pomaže kod manjih posekotina, opekotina, abrazija, koristi se kao prevencija strija i protiv ekcema.

PAKOVANJE: Plastčna bočica sa 50ml ricinusovog ulja; koristi se samo za spoljnu upotrebu.

Ricinus ulje, 50 ml

Copyright 2021 © - EPOCH - Designed by Smart Lab