Žuti noćurak forte krema, 70 ml


SASTAV: Ulje žutog noćurka, vazelin ...

Ulje žutog noćurka dobija se iz semena ove biljke i izvrstan je izvor omega-6 esencijalnih masnih kiselina. Iako ovo ulje u svom sastavu sadrži veliki procenat alfa linolenske kiseline, tajna se krije u gama linolenskoj kiselini koja čini 9% ulja, pa se ova biljka smatra najbogatijim izvorom esencijalnih masnih kiselina (poznate i kao vitamin F). Koncentracija u koži gama linolenske kiseline od presudnog je uticaja na zaustavljanje zapaljenskih i pre svega protivupalnih procesa. Nezasićene masne kiseline iz ulja žutog noćurka pomažu koži da izgradi prirodnu barijeru prema faktorima spoljašnje sredine, normalizuju gubitak vode, neutrališu slobodne radikale i sprečavaju njihovo stvaranje. Nakon duže, svakodnevne primene, ulje žutog noćurka ublažava simptome ekcema, posebno uporan svrab, eliminiše suvoću, poboljšava se elastičnost kože i daje joj gladak izgled.

Vazelin je jedan o najboljih hidrirajućih sredstava, odličan je za negu ispucale kože. Omekšava kožu, sprečava nastanak suve kože, a upotrebom koža postaje meka i elastična.

NAMENA:

• Krema ima pojačani sadržaj etarskog ulja žutog noćurka te snažno deluje na dubinsko obnavljanje suve i osetljive kože, pomaže u obnavljanju i stvaranju novih ćelija kože sklone ekcemima, znatno povećava hidrataciju i vraća koži elastičnost
• Preporučuje se za negu i ublažavanje tegoba kod atopijskog i kontaktnog dermatitisa kod dece i odraslih
• Povećava zaštitnu funkciju i barijeru tkiva
• Kremu nanositi na kožu u tankom sloju nekoliko puta u toku dana. Može se koristiti i duži vremenski period.

Žuti noćurak forte krema, 70 ml

Copyright 2022 © - EPOCH - Designed by Smart Lab